Werk aan je relatie met Psycholoog Alphen aan de Rijn

Vaak wordt er gedacht dat relatietherapie alleen is voor stellen waar problemen zijn. Dit hoeft niet, je kunt ook werken aan je relatie om die te verdiepen. Natuurlijk kun je ook terecht als je relatie is jullie relatie vastgelopen. In mijn praktijk bied ik naast relatietherapie ook relatietraining aan. Dit is een nieuwe benadering voor vastgelopen relaties die zeer succesvol is gebleken. Dit succes is te danken aan de diepgang van de benadering.

Beide partners leren inzien welke positieve behoefte er schuilt achter negatieve gedragingen. Negatieve gedragingen die voortkomen uit angst en stress op het gebied van hechting.De ervaring leert dat mensen zich door de relatietherapie veilig aan elkaar gaan hechten, waardoor relaties gaan bloeien.

Wat gaan we doen tijdens de relatietraining

In de relatietherapie kunnen de volgende onderwerpen worden besproken, liefde en hechting begrijpen, de duivelse dialogen leren kennen, de pijnplekken vinden, terugkijken op een crisis, houd me vast, kwetsuren vergeven, de band versterken via sex en aanraking en je liefde levend houden.

Lees een goed boek

Het echt er voor elkaar te zijn is de basis in een goede relatie, daar kun je altijd op terugvallen als het wat minder gaat. Geven jullie elkaar nog die extra aandacht. Stellen jullie je voor elkaar open en zie je de behoeftes en angsten van de ander. Zoeken jullie naar de onderliggende redenen van het conflict om zo niet te escaleren, maar dat je dat gebruikt om te verbinden. Als je hier een goed boek over wilt lezen dan zou je het boek van Sue Johnson – houd me vast – eens kunnen lezen.

Samen naar een oplossing zoeken

Heb je een vraag over relatietherapie aan relatietherapeuten in Alphen aan de Rijn? Bel gerust voor een afspraak 0172-700506 naar Relatietherapie Alphen aan de Rijn of vul het contactformulier in. Twijfel je aan waar jullie staan in de relatie? Doe een een online relatietest voor een beter beeld. Op Psyned vind je een relatietest waar je na het invullen gelijk de uitslag te zien krijgt.