Relatietherapie Alphen aan den Rijn

Ruzie komt voor in iedere relatie. Maar het moet niet te gek worden. Je was altijd elkaars beste vriend, respecteerde en steunde elkaar door dik en dun. En dat is nu verdwenen. Je bent vervreemd van je maatje. Die bijzondere momenten waarin je elkaar zo goed aanvoelde, ze zijn er niet meer, of bijna niet meer. Je vraagt je af of jullie wel samen verder moeten gaan.

Hulp om je relatie weer te laten bloeien

Waarschijnlijk heb je lang getwijfeld om hulp te zoeken en gehoopt dat het slechts een fase was die wel weer voorbij zou gaan. En dan sta je daar ineens en besef je dat je er alleen niet meer uitkomt. Dat is geen schande, het is juist goed je te beseffen dat je het niet allemaal zelf kunt doen en dat je hulp hebt gezocht om je relatie opnieuw te laten bloeien.

Relatietherapie Alphen: werken aan de liefde

Allereerst gaan we samen kijken naar jullie als individu en in relatie tot elkaar. En brengen we de communicatie tussen jullie weer op gang. Het kan zijn dat één van jullie een heel ander probleem heeft waar jullie het nooit over hebben gehad. Bijvoorbeeld een burn-out, een depressie of een trauma dat niet is verwerkt. Daarmee doorbreken we die neerwaartse spiraal en kunnen we samen aan de slag. En gaan we werken aan jullie liefde.

Relatieproblemen? Doe de relatietest op Psyned

Proef scheiden

Soms komen er stellen die eigenlijk gewoon te laat zijn. Die al lang niet meer van plan zijn samen gelukkig te worden. Of waarvan één van de partners echt niet meer wil of kan. Dan kunnen we samen met jullie een “proefscheiding” (tijdelijk apart leven) uitwerken. Op die manier kunnen we de scheiding soepel en respectvol laten verlopen en aandacht besteden aan de verwerking, bijvoorbeeld ook bij de kinderen.

Dieper ingaan op jullie relatie

Relatietherapie is niet alleen bedoeld als er problemen zijn. Misschien is jullie relatie goed en wil je juist geholpen worden om die fijn te houden en verwijdering te voorkomen? Je kunt aan vele aspecten van je samenzijn werken. Niet omdat het slecht gaat, maar omdat jullie vermoeden dat het nog mooier kan en daar graag samen, en met een psycholoog dieper op in willen gaan.

Heb je vragen over je relatietherapie?

Hebben jullie relatieproblemen of wil je jullie relatie bespreken met een ervaren relatietherapeut? Neem contact op met Bert Bavelaar, relatietherapeut in Alphen. Bel naar 0172-700506 voor een afspraak, ook afspraken mogelijk in de avonduren. Je mag ook een bericht sturen, dan krijg je snel antwoord.