Psycholoog Alphen aan den Rijn

Over mijzelf

Mijn naam is Bert Bavelaar, ik ben geboren in Pladju (Indonesië) in 1957, getrouwd en trotse vader van twee dochters. Als kind ben ik vaak verhuisd, omdat mijn vader bij Shell werkte. Dat voortdurend ‘verkassen’ vond ik niet altijd leuk, wel leerde ik de positieve kanten te waarderen. Ik heb er een goed inlevingsvermogen en een open, tolerante blik door gekregen.

Ik werd nieuwsgierig naar wat mensen dreef en besloot culturele antropologie te gaan studeren. Daarna kwam ik in het bedrijfsleven terecht en bekleedde diverse P&O functies. Steeds vaker kreeg ik te maken met problemen van mensen. Die mensen helpen, dat sprak me het meeste aan en daar verdiepte ik me in.

Binnen mijn praktijk combineer ik de begeleidings- en trainingskant uit het bedrijfsleven met mijn persoonlijke kwaliteiten. Ik houd me op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in mijn vakgebied en “vertaal” deze naar mijn cliënten. In een eerste gesprek brengen we samen de problemen in kaart en stellen we een oplossingsgericht plan van aanpak op.

Ik ben graag van betekenis voor mijn cliënten: “eerst de relatie, dan de confrontatie”. Daar bedoel ik mee: eerst samen het vertrouwen bouwen, dan aan het werk. Niet alleen een luisterend oor, maar ook advies en handvatten, doelgericht werken dus. Onze gesprekken moeten niet alleen opluchten maar vooral tot resultaat leiden: zo snel als mogelijk, maar zo lang als nodig.

Psycholoog Alphen – Bert Bavelaar

Heb je nog vragen of wil je weten of Psycholoog Alphen aan den Rijn je helpen kan? Bel gerust naar 0172-700506 voor informatie of een afspraak of stuur een email.