EFT relatietherapie Alphen

Jullie relatie in zwaar weer

De een zit de ander op de huid. De ander trekt zich terug. Het is lang geleden dat we vrijden. We kibbelen. We vechten. We hebben niet meer het contact, het gevoel van nabijheid, dat er vroeger wel was. We lijken te ver van elkaar vervreemd, om zonder hulp verder te kunnen.

EFT relatietherapie om elkaar te hervinden

Met zulke vragen en problemen kan Emotionally Focused Relationship Therapy —EFT-relatietherapie— misschien uitkomst bieden. De behandeling helpt jullie manieren te onderzoeken om elkaar opnieuw te vinden. Begrip, liefde en verbinding; jullie zien elkaars emoties, motieven en mogelijkheden weer.

Daarbij krijgen jullie beter zicht op de communicatie- en gedragspatronen die jullie nu zo in de weg zitten. Jullie kunnen je beter tot elkaar verbinden en zijn bereikbaar voor elkaar. Ook oude pijn krijgt aandacht. Zo werken jullie samen aan een veilige, warme omgeving waarin jullie alles kunnen bespreken.

EFT’s langdurige resultaat

EFT-relatietherapie werkt doorgaans heel goed. Stellen vertellen dat ze ook lang na de behandeling, in zwaardere periodes, nog goed tot elkaar kunnen komen. Voor een groot deel komt dat omdat we ons richten op jullie verbondenheid.

De de-escalatiefase

De behandeling kent drie fases. Bij aanvang ligt de nadruk op jullie negatieve interactie. Hierin leren jullie dat het niet de relatie, maar het patroon is dat ‘in crisis’ is. Jullie krijgen inzicht in hoe jullie die patronen kunnen beïnvloeden. Jullie zorgen dat jullie communicatie niet meer zo uit de hand loopt.

Jullie staan weer in verbinding

In de volgende fase staat verbinding centraal. Jullie spreken je uit over dieper liggende behoeften en angsten met betrekking tot ‘hechting’. Samen verkennen jullie hoe jullie met die behoeften (en de angsten) om kunnen gaan. Dat zijn gesprekken die de emotionele verbinding verdiepen. Jullie voelen je veiliger, hebben meer vertrouwen en zijn onderling makkelijker bereikbaar.

Er is hoop en vertrouwen

De derde fase heet de bestendigingsfase. Op dit moment hebben jullie oplossingen gevonden voor de oude problemen. Er is nog veel werk te verzetten (en jullie zullen nog best eens terugvallen) maar er is weer vertrouwen, er is weer hoop. Jullie kunnen samen verder groeien.

Contact Relatietherapeut Alphen

Heb je nog vragen over EFT relatietherapie of  heb je een andere vraag? Bel naar 0172-700506 voor persoonlijk advies. EFT Relatietherapie Alphen helpt jullie weer verder. Een afspraak is mogelijk binnen een week.